Hodnocení využití výrobní kapacity vybraného podniku, stanovení bodu zvratu - Jeřábková, Simona (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením využití výrobní kapacity podniku a stanovením bodu zvratu. V teoretické části je nejprve popsán pojem podnik a následně jsou vysvětleny podnikové činnosti a výroba. Dále se v této části bakalářská práce věnuje vysvětlení pojmu výrobní kapacita a metodám a postupům pro její stanovení. Na závěr je kapitola věnovaná stanovení bodu zvratu. V praktické části je popsán průmyslový podnik DAKO-CZ, a. s. Pro vybrané skupiny výrobků je provedena analýza výrobních kapacit ve sledovaných letech a je stanoven bod zvratu. Na základě provedeného zhodnocení je uvedeno doporučení firmě.
Evaluation of production capacity utilization of the chosen company, determination of break even point
Keywords: podnik; podnikové činnosti; výroba; výrobní kapacita; bod zvratu; company; business operations; production; production capacity; break even point