Analýza imunoproteomu v séru pacientů s hematoonkologickým onemocněním - Machková, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zabývá detekcí reaktivních proteinů v séru pacientů s mnohočetným myelomem v remisi. Stručně představuje základní charakteristiku nemoci a jeho možnou terapii. Experimentální část se věnuje zavedení 2D-elektroforézy pro separaci buněčných proteinů, následovanou imunodetekcí a identifikaci proteinů hmotnostní spektrometrií.
Serum immunoproteome analysis of patients with hematooncological disesases
Keywords: Mnohočetný myelom; proteiny; (auto)protilátky; 2D-elektroforéza; SERPA; Multiply myeloma; proteins; (auto)antibodies; 2D-electrophoresis; SERPA