Grafické formace - Říha, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem této práce je podání stručného popisu problematiky technické analýzy akcií, základních používaných grafů, principů a metod. V této práci je zkoumána grafická formace hlava ramena, její průběh a úspěšnost předpovědí vývoje ceny akcií, získaných z nalezených formací pomocí implementovaného algoritmu pro práci s historickými daty cen vybraných titulů. V závěru práce je demonstrován ukázkový příklad hledání grafických formací pomocí regresní analýzy.
Graphic formations
Keywords: grafické formace; java; objektové návrhy; predikce vývoje časových řad; rozpoznávání grafických formací; technické analýzy; technické indikátory; graphical formations; object-oriented design; prediction; recognition graphical formation; technical analysis; technicaly indicators