Antikorozní pigmenty spinelového typu II - Zásmětová, Romana (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce pojednává o možnosti náhrady používaných toxických antikorozních pigmentů pigmenty spinelového typu. Kalcinací v elektrické peci byly připraveny řady spinelů feritového typu obsahující kationty Zn-Mg-Cr-Fe a Zn-Sr-Fe v různých molárních poměrech. U připravených látek byly stanoveny charakteristické fyzikálně-chemické veličiny a parametry.
Anticorrosion pigments of the spinel type II.
Keywords: antikorozní pigmenty; spinelový typ; nátěrové hmoty; koroze; testy