Využití psychologie v záchranářské praxi - Ročková, Dita (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o teorii využití psychologie v urgentní medicíně i zdravotnictví. Popisuje jednotlivá nejnovější teoretická východiska k tomuto tématu včetně důsledků stresu v praxi zdravotnického záchranáře. Výzkumná část uvádí metodiku výzkumu a vyhodnocení cílů práce. Výzkum probíhal na výjezdovém stanovišti Pardubického kraje.
The usability of psychology in paramedical practice
Keywords: psychologie; psychohygiena; stres; zdravotnický záchranář; psychology; psychohygiene; stress; paramedic