Ověření interakce zvolené elektrody pro porovnání stupně znečištění vodných roztoků - Vokál, Evžen (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá potenciometrií s využitím stříbrné iontově selektivní elektrody Ag-ISE. Práce je zaměřena zaprvé na její základní testování zejména z hlediska měření potenciálu E vs. čas t nebo koncentrace c(Ag+) a za druhé na ověření její alternativní aplikovatelnosti pro indikaci stupně čistoty sekvence sady vzorků průmyslových vod z daného technologického procesu.
Verification of interaction of the silver ion-selective electrodes for comparing the degree of pollution of aqueous solutions
Keywords: stříbrná iontově selektivní elektroda; elektrochemie; potenciometrie; průmyslové vody; silver ion selective electrode; electrochemistry; potentiometry; industrial waters