Edukace pacientů před operací štítné žlázy - Hořínková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce s názvem "Edukace pacientů před operací štítné žlázy" je rozdělena na dvě části část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část práce se zabývá edukací včetně edukace v ošetřovatelství a jejím významem v předoperační a pooperační péči. Popisuje anatomii a fyziologii štítné žlázy, její nejčastější onemocnění a možnou chirurgickou léčbu. Výzkumná část práce je zaměřená na pacienty před operací štítné žlázy, konkrétně na zjištění informovanosti o předoperační a pooperační péči.
Education of patients before operation of the thyroid gland
Keywords: štítné žlázy; edukace; předoperační a pooperační péče; chirurgické léčby; thyroid gland; education; preoperative and postoperative care; surgical treatments