Teaching Literature in English Classes at the Secondary Grammar School (1st-8th years) - Horalíková, Ellina (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se pokouší definovat role a přínos literatury ve výuce anglického jazyka na osmiletém gymnáziu. Přichází k závěru, že ve výuce anglického jazyka je nutné stanovit rozsah výuky literatury a vzít v úvahu existenci jiných metodických přístupů než se ve školách tradičně používají.
Výuka literatury v hodenách anglického jazyka na víceletém gymnáziu (1.-8. ročník)
Keywords: výuka jazyků; literatura