Optimalizace objednávek ve vybrané firmě - Vytlačilová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá optimalizací objednávek a zásob ve vybrané firmě. Úvodní část pojednává o logistice, zásobách, nákupní strategii a nákupním procesu. Na základě zjištěných informací o nákupním procesu ve vybrané firmě jsou identifikovány nedostatky stávajícího systému tvorby objednávek. V souladu s provedenou ABC analýzou a aplikací optimalizačních modelů zásob je navržen model doplňování zásob ve firmě.
Order optimization in the selected company
Keywords: zásoby produktů; náklady na zásoby; objednávky produktů; optimalizace zásob; ABC analýza; modely operačního výzkumu; supply of goods; supply costs; orders of goods; supply optimization; ABC analysis; models of operations research