Regionální rozvoj Znojemska se zaměřením na tradiční obor vinařství a vinohradnictví - Chaloupecký, Petr (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vinohradnictví a vinařství v ČR a zejména na regionální rozvoj Znojemska, pro které je vinohradnictví a vinařství tradičním oborem. Cílem práce je zanalyzovat stav vinohradnictví a vinařství v České republice a navrhnout koncepci rozvoje Znojemska.
Regional development of Znojmo region with stress on traditional vines, vintners and winemaking
Keywords: Regionální rozvoj; Evropská Unie; Znojemsko; Vinařství; vinohradnictví; víno; historie; Cestovní ruch; dotazníkové šetření; Jihomoravský kraj