Bodový systém řidičů a přestupky na úseku silniční dopravy v České republice a ve vybraných státech Evropské unie - Dostál, Josef (Univerzita Pardubice, 2019)
V práci bude provedena analýza bodového systému v České republice a ve vybraných zemích Evropské unie (Německo, Rakousko). Dále bude provedena analýza druhů přestupků a sankcí za tyto přestupky v České republice a ve vybraných zemích Evropské unie (Německo, Rakousko). Cílem práce je na základě analýzy předložit návrhy změn bodového systému a sankcí za účelem jejich zpřehlednění a zefektivnění.
The point system for drivers and the offences in the road transport section in the Czech Republic and selected states of the European Union
Keywords: bodový systém řidičů; dopravní přestupky; pokuty; trestné body; point system for drivers; traffic offences; fines; penalty points