Role asistenta v prevenci a léčbě akutní toxicity radioterapie u gynekologických malignit - Vyčítalová, Romana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá akutní toxicitou radioterapie při gynekologických malignitách. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám popisem gynekologických malignit a nežádoucích účinků radioterapie jejich prevencí a léčbou. V praktické části popisuji, jak radiologický asistent může pomoci pacientkám předcházet časným nežádoucím účinkům.
The role of an assistant in the prevention and treatment of acute toxicity ao radiotherapy in gynecological malignancies
Keywords: gynekologické nádory; akutní toxicita; pozdní toxicita; gynecological tumors; acute toxicity; late toxicity