Bezpečnost ve městě - Halamíčková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce pojednává o zajištění bezpečnosti ve městě, kde bezpečnost je zkoumána z pohledu veřejného pořádku. Popisuje vznik, vývoj, povinnosti a postupy městské policie a Policie ČR při zajišťování bezpečnosti ve městě. Věnuje se spolupráci města a těchto bezpečnostních složek. Popisuje preventivní programy městské policie a Policie ČR pro vytvoření bezpečného prostředí a také udává změny, ke kterým uvnitř policie dochází, aby co nejvíce vyšla vstříc občanům.
Security in the town
Keywords: bezpečnost; města; policie; Spolupráce; prevence; security; towns; Police; Cooperation; prevention