Komunikační bariéry u pacientů s duševním onemocněním - scoping review - Harvilová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato závěrečná práce se zabývá tématem komunikační bariéry u pacientů s duševním onemocněním. Průzkum probíhá pomocí scoping review. Práce ukazuje na důležitost duševního zdraví a spojitost se zdravím fyzickým. Popisuje nejčastější problémy v komunikaci u pacientů s duševním onemocněním. Výsledky průzkumu odhalují, že pacienti s duševním onemocněním v mnoha případech vyžadují promyšlený a specifický postup při komunikaci.
Communication barriers in patients with mental disorder - scoping review
Keywords: komunikace; komunikační bariéra; psychiatrie; pacienti; communication; communication barrier; psychiatry; patients