Komparace přístupů vybraných zemí k zajištění rozpočtové odpovědnosti - Rohlíková, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na přístupy vybraných zemí, které přispívají ke snižování zadluženosti obcí. První část je věnována charakteristice hospodaření na úrovni obcí, popisu obecních rozpočtů a způsobům snižující zadluženost obcí v jednotlivých zemích. Dále práce obsahuje analýzu zadluženosti ve vybraném vzorku obcí. V poslední části dochází ke zhodnocení jednotlivých přístupů a jejich možnosti přenositelnosti do podmínek České republiky.
Comparison of approaches of selected countries to ensure budgetary responsibility
Keywords: územní samospráva; obce; rozpočet obce; zadluženost obce; regulace dluhu; local government; municipality; budget of the municipality; municipal debt; debt regulation