Regionální rozvoj pohraničního území okresu Náchod - Eiglová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá regionálním rozvojem, který vede k přeshraniční spolupráci zemí. Autor vymezuje podmínky z celosvětového, Evropského, státního i regionálního pohledu. Konkrétní poznatky pochází z oblasti Náchodského regionu. Práce klade hlavní důraz na hraniční přechody a dopravní situaci v regionu.
Regional development of the frontier territory in the region Náchod
Keywords: Doprava; Euroregiony; Evropská Unie; globalizace; hraniční přechody; přeshraniční spolupráce; Regionální politika; Regionální rozvoj