Univerzity třetího věku - Teorie a praxe - Pazderová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Téma bakalářské práce je Univerzity třetího věku - Teorie a praxe. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část vychází především z poznatků z odborné literatury a má za úkol přiblížit problematiku stáří jako fenoménu současné společnosti, definovat, co znamená pojem celoživotní vzdělávání, a více se zaměřit na oblast vzdělávání seniorů. Empirická část je založena na průzkumu postojů studentů a kontaktních osob v konzultačním středisku VU3V v Týnci nad Sázavou a zjišťování názoru veřejnosti. Cílem práce je především zjistit, co účastníky motivuje ke studiu na VU3V, jestli jsou kontaktní osoby spokojeny se situací a průběhem tohoto projektu a z jakých důvodů se dotazovaní lidé z veřejnosti nepřihlásili ke studiu.
Universities of the Third Age - Theory and Practice
Keywords: senioři; vzdělávání seniorů; gerontopedagogika; konzultační středisko; seniors; senior education; gerontopedagogy; consulting center