Strukturní změny ve vlivu na pevnost odlitků z tvárné litiny - Kalousek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce je věnována problematice strukturních změn ve vlivu na pevnost u odlitků z tvárné litiny. Práce obsahuje i přehled využití tvárné litiny v automobilovém průmyslu. V praktické části jsou hodnoceny vzorky tvárné litiny pomocí metalografických výbrusů a obrazové analýzy. Součástí práce je metodika řešení obrazové analýzy. V závěru práce jsou vyhodnoceny zjištěné závislosti.
Structural changes efect hardness of ductile iron casting
Keywords: Analýza; tvárná litina; grafit; mechanické vlastnosti; karbidy; Analysis; ductile iron; graphite; mechanical properties; carbides