Srovnání činnosti zdravotnické záchranné služby v krajích České republiky - Jarkovská, Iva (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce charakterizuje problematiku zdravotnické záchranné služby v podmínkách krajů České republiky. Nejprve je obecně pojednáno o legislativním vymezení, zajištění a fungování zdravotnické záchranné služby. Dále je zkoumána činnost zdravotnické záchranné služby v jednotlivých krajích České republiky a je provedena srovnávací analýza vybraných ukazatelů charakterizujících její činnost.
Comparison of the activities of emergency medical services in regions of the Czech Republic
Keywords: Zdravotnická záchranná služba; medicína katastrof; výjezdová skupina; výjezdová základna; výjezdy záchranné služby; příspěvky na činnost záchranné služby; Emergency Medical service; disaster medicine; outbound team; outbound headquarters; outbound of Emergency Medical service; contributions to the activities of Emergency Medical service