Pracovní migrace v rámci ČR vzhledem k plánovaným výstavbám vysokorychlostních tratí - Plhalová, Dorota (Univerzita Pardubice, 2020)
Předmětem této bakalářské práce "Pracovní migrace v rámci ČR vzhledem k plánovaným výstavbám vysokorychlostních tratí" je v první části seznámení s historií vysokorychlostních tratí jak ve světě, tak na území ČR. Dále seznámení s pracovním trhem v České republice. Druhá část je věnovaná analýze potenciálního vlivu v budoucnu dostupné vysokorychlostní dopravy na vnitřní mobilitu zaměstnanců v rámci pracovního trhu ČR pro potřeby veřejného sektoru. Práce bude obsahovat ekonomické zhodnocení potenciální smysluplnosti dojížďky za prací na větší vzdálenosti v podmínkách ČR.
Economic work migration in the Czech Republic due to planned highspeed track construction
Keywords: vysokorychlostní železniční tratě; pracovní trh; pracovní mobilita; hightspeed track construction; work market; working mobility