Sloučeniny kovů 4. skupiny obsahující cyklopentadienylový a další dusík obsahující organický ligand - Havlík, Aleš (Univerzita Pardubice, 2017)
V rámci disertační práce byla studována příprava, struktura a reaktivita polosendvičových komplexů kovů 4 skupiny obsahující další organický ligand. Tyto sloučeniny byly odvozeny od sloučenin polosendvičových trichloridů (15-C5Me5)MCl3 a (15-C5Me4H)MCl3 kde (M = Ti, Zr, Hf.)
Group 4 compounds consisting of cyclopentadienyl
Keywords: titan; zirkonium; hafnium; 2-[(N,N-dimethylamino)methyl]fenyl; 2,6- diisopropylanilid; 2-[(N,N-dimethylamino)methyl]anilid; 6-diketiminatový ligand; katalytická aktivita; polymerizace ethylenu; polymerizace styrenu; titanium; zirconium; hafnium; 2-[(N,N-dimethylamino)methyl]fenyl; 2,6- diisopropylaniline; 2-[(N,N-dimethylamino)methyl]aniline; 6-diketiminate ligand; catalytic activity; polymerization of ethylene; polymerization of styrene