Hospodaření vybraného podniku - Neubauerová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou finančního hospodaření společnosti DAKO-CZ, a.s. v časovém období 2018-2021. V úvodní části je s využitím odborné literatury představen metodický postup pro zhodnocení finančního hospodaření vybraného podniku. V další části práce je na základě informací získaných z příslušných výkazů a z dostupných veřejných zdrojů zhodnoceno hospodaření vybraného podniku. Cílem této práce je analyzovat finanční hospodaření podniku s formulací kritických poznatků.
The Economy of Chosen Company
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; likvidita; rentabilita; zadluženost; bankrotní modely; bonitní modely; účetní výkazy; DAKO-CZ a.s.; financial analysis; ratio indicators; difference indicators; liquidity; profitability; indebtedness bankruptcy models; creditworthiness models; account reports; DAKO-CZ a.s.