Podpora podnikání v České republice prostřednictvím agentury CzechInvest - Růžičková, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je věnována problematice finančních podpor malých a středních podnikatelů z Ministerstva průmyslu a obchodu a jím zřízené Agentury pro podporu a rozvoj podnikání CzechInvest. V práci je objasněn vývoj ekonomiky, který byl nutností pro rozvoj podnikání a pro vznik zákona o investičních pobídkách. K tomuto zákonu se váže činnost a působnost Ministerstva průmyslu a obchodu a jím zřízených orgánů, jakožto centrálního orgánu státní správy pro oblast průmyslu a obchodu. Dále se práce zaměřuje na cíle a vize Agentury CzechInvest a na rozvojové programy nabízené touto agenturou. Práce je doplněna o tématické přílohy.
Business activities' grant in the Czech republic trough the CzechInvest agency
Keywords: Ekonomika; Ministerstvo průmyslu a obchodu; Agentura CzechInvest; Investiční pobídky; Operační programy; klastr; podniky