Návrh základních parametrů pístového spalovacího motoru s přímočarým vratným pohybem pístu - Světlík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této práce je vytvořit přehled nejčastěji používaných materiálů pro výrobu hlavních částí pístového spalovacího motoru, vytvořit konstrukční návrh jednotlivých částí a vybrané součásti podrobit pevnostním výpočtům. Dalším cílem je vypracování programu na výpočet těchto součástí, vytvoření 3D modelu a 2D výkresové dokumentace.
Constructional proposal of piston combustion engine with linear reciprocating piston
Keywords: materiály ve stavbě spalovacích motorů; pístní skupina; písty; pístní kroužky; pístní čepy; ojnice; klikové hřídele; materials in construction of combustion engines; piston group; pistons; piston rings; piston pins; pistonrod; crankshaft