Postoje muslimů ke křesťanství - Černá, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2008)
První část práce je zaměřena na komparaci vybraných témat v islámu a křesťanství. Druhá část textu se věnuje muslimsko-křesťanskému setkávání od II. vatikánského koncilu do současnosti a přístupům ke křesťanství u vybraných zahraničních a českých představitelů z řad muslimů. V závěru je uvedena typologie přístupů k dialogu, která reflektuje přístupy zmíněných představitelů a výsledky terénního výzkumu.
Muslims attitude toward Christianity
Keywords: Islám; KŘESŤANSTVÍ; mezináboženský dialog; Typologie; Islam; CHRISTIANITY; interfaith dialogue; Typology