Veřejnoprávní delikty mládeže - Vařečka, Kamil (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá kriminalitou dětí a mládeže. V teoretické části jsou uvedena zákonná ustanovení odpovědnosti rodičů vůči dětem a naopak, dále zákon o trestných věcech mladistvých, jsou zde popsána různá východiska tak, jak je uvádějí autoři, kteří se touto problematikou zabývají. V praktické části jsou popsána speciální zařízení a instituce pro činnost dětí a mládeže ve volném čase a další preventivní činnosti jako jsou preventivní programy měst, statistický výkaz kriminality dětí a mládeže v ČR a v policejním okrese Pardubice a příloha, kde je uvedena případová studie.
Public torts of the young people
Keywords: Kriminalita; mládež; preventivní programy; delikty; veřejná správa