Public-private partnership - inovační přístup ve veřejném sektoru - Jirásková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Klíčem k růstu evropské konkurenceschopnosti se stávají inovační schopnosti, zvyšující se kvalita lidských zdrojů, výzkumu a technologií. Je zřejmé, že organizace, které se nezabývají inovacemi a setrvávají na tradičních přístupech řízení, již ve střednědobém horizontu budou mít vážné problémy se svou konkurenceschopností a v neposlední řadě i s ekonomickou prosperitou. Do popředí zájmu se rovněž dostávají schopnosti řídit inovace a změny ve veřejném sektoru.
Public-private partnership - an innovative approach in the public sector
Keywords: Inovace; veřejný sektor; Innovation; public sector; Public-private partnership; New Public Management