Escherichia coli Nissle 1917 - Uttendorfská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá probiotickým kmenem Escherichie coli Nissle 1917, jeho vlastnostmi, působení na patogenní mikroorganismy a na samostatný organismus. Kmen se využívá k výrobě probiotik. Probiotika jsou obecně známé farmaceutické přípravky, které zlepšují stav střevní mikroflóry, popřípadě zabraňují infekcím způsobených patogenními mikroorganismy.
Escherichia coli Nissle 1917
Keywords: probiotika; střevní mikroflóra; Escherichie coli; Escherichie coli Nissle 1917; mutaflor; diagnostika; probiotics; intestinal microbiom; Escherichie coli; Escherichie coli Nissle 1917; mutaflor; diagnostics