Sepulkrální památky na Jičínsku v letech 1830-1938 - Karaffová, Eva (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřena na zmapování umělecko-historicky hodnotných sepulkrálních památek na katastrálním území okresu Jičín v letech 1830-1938. Vybrané sepulkrální památky hodnotí po historicko-umělecké stránce. Konkrétně se zabývá sepulkrálními památkami umístěnými v 10 městech.
Sepulchral Monuments of the Jičín Region (1830-1938)
Keywords: sepulkrální památky; náhrobky; architektura; sochařství; Jičín; 19. - 20. století; sepulchral monuments; gravestones; architecture; sculpture; Jicin; 19th and 20th century