Frauen in Werkwn von F. Hebbel und T. Fontane - Petržílková, Milena (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá postavením ženy ve společnosti 19. století na základě porovnání hrdinek dramatu F. Hebbela "Maria Magdalene" a románu T. Fontane "Effi Briest". Výsledky rozboru obou děl jsou srovnávány s historickými údaji a z tohoto srovnání vyplývá, že v díla je zachycena historická realitu.
Ženy v dílech F. Hebbela a T. Fontene
Keywords: německá literatura; rozbor literárního díla; Fontane, Theodor; Hebbel, Friedrich; ženy; 19. století