Rozšíření vozového parku firmy KVTrans - Vrábelová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá rozšiřováním vozového parku a formami financování u konkrétní dopravní firmy KVTrans. Teoretická část práce se zaměřuje na charakteristiku financování pomocí leasingu nebo spotřebitelských úvěrů, druhy leasingu a úvěrů a výhody nebo nevýhody každého z nich. Do teoretické této části je zahrnuta i obecná charakteristika dopravní firmy a charakteristika firmy KVTrans, na které byla provedena analýza jejího vozového parku. Obsahem praktické části je ekonomicky nejvýhodnější výběr užitkového vozidla z nabídek bankovních úvěrů, úvěru od výrobců automobilů, nebo leasingu.
Expanding of the fleet KVTrans company
Keywords: financování; leasing; spotřebitelské úvěry; vozové parky; financing; consumer lending; fleets