Tábory jako forma práce s dětmi a mládeží - Kvapilová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2020)
Ve své bakalářské práci se zabývám tábory jako možností využití volného času dětí a mládeže. Věnuji se metodám zážitkové pedagogiky, motivaci dětí a mládeže a přibližuji práci vedoucího na táboře. Praktická část bakalářské práce je provedena formou kvalitativního výzkumu. Zaměřuji se v ní na konkrétní tábor (Středisko Radost, Klášterec nad Orlicí). Zjišťuji, čím vedoucí tento druh práce s dětmi a mládeží obohacuje a popisuji motivaci, která vede lidi k tomu, aby se stali vedoucími či instruktory.
Camps as a form of working with children and youth
Keywords: tábory; zážitková pedagogika; volný čas; děti a mládež; výchova; camps; experiential education; free time; children and youth; education