Pobyt v inštitúcii ako odľahčovacia služba - Škoviera, Albín (My University, 2022)
Standardním kognitivním mediálním konstruktem je tvrzení, že institucionální pobyt dítěte nebo dospělého je krajním řešením. Autor příspěvku tento narativ zpochybňuje. Upozorňuje na několik pozitiva, přičemž se zabývá především odlehčovací (respitnou) péčí. Pečující osoba si na jistý čas odpočine od nadměrné zátěže, následně v péči o náročného klienta pokračuje. Je to řešení, ze kterého mají benefit obě strany.
Stay in an institution as a respite service
Keywords: caregiver; burden; rest; renewed care