Informační mapa péče pro ženu s plánovaným císařským řezem - Lalovová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2018)
Teoretická část bakalářské práce se věnuje problematice císařského řezu z pohledu porodní asistentky. Tato část je zaměřena na indikace, anatomii malé pánve, techniku císařského řezu a komplikace, které mohou vzniknout. Stejný význam je přisuzován kapitolám zaměřeným na edukaci v porodní asistenci, péči porodní asistentky před a po operaci a v neposlední řadě na proces v porodní asistenci o ženu s plánovaným císařským řezem. Praktická část zahrnuje tři rozpracované kazuistiky žen. Na základě získaných informací a procesu v porodní asistenci byly zpracovány plány péče u tří klientek. Výstupem bakalářské práce je informační mapa péče, která je určena k edukaci pacientek a která by mohla nalézt uplatnění v klinické praxi. Součástí informační mapy péče je manuál, ve kterém je podrobněji uvedeno, komu je mapa péče určena, jak a za jakých podmínek má být použita. Odráží potřeby žen z vypracovaných plánů péče.
Information map of care for woman with planned Caesarean section
Keywords: císařský řez; edukace; informační mapa péče; péče porodní asistentky; proces v porodní asistenci; Caesarean section; education; information map of care; midwifery care; process in midwifery