Jednou stopou vpřed! Etnografie motorkářské subkultury v ČR napříč generacemi - Stojka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Tématem práce je motorkářská subkultura, historie vzniku této subkultury a její působení u nás v České republice. Práce pracuje s porovnáním pohledů mladších a starších jezdců na motorkářství. Zaměřuje se především na jejich motivaci k usednutí na stroj, způsob využívání motorek a vztah ke stroji. V práci se odkazuje na motivaci, rodinu, cestovní zvyklosti a sociální integraci v rámci skupiny.
One Track Forward! Motorcycle Subculture In The Czech Republic And Intergenerational Comparisons
Keywords: svoboda; mezigenerační konflikty; motivace; motorkáři; motorky; freedom; intergenerational conflicts; motivation; bikers; motorcycles