Problematika sterilního manželského páru - Šundová, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce přibližuje pocity a reakce párů, kterým je diagnostikována neplodnost. První část práce je zaměřena na stránku medicínskou. Popisuje příčiny, diagnostiku a léčbu neplodnosti. Druhá část práce je zaměřena na stránku psychologickou. Snaží se vystihnout a popsat, co lidé s touto diagnózou cítí, jaké jsou jejich první reakce a jak se dokáží s tímto problémem ve svém životě vyrovnat. Autorka se snaží odhadnout, co jsou ochotni podstoupit na cestě za dítětem. V poslední části je vyhodnoceno dotazníkové šetření a výsledky jsou zpracovány do grafů.
Married couple's problems with sterility
Keywords: neplodnost; sterilita; příčiny; Diagnostika; vyšetření; léčba; psychologické aspekty; Náhradní rodinná péče; dotazníkové šetření