Estimation of States and Parameters from Dynamic Response of Wheelset - Onat, Altan (Univerzita Pardubice, 2017)
V této disertacní práci je predstaveno využití metod filtrace založených na modelu pro dvojkolí kolejových vozidel. Tato práce zejména prezentuje aplikaci inovativní metody odhadu paramteru na základe dynamické odezvy obvyklého dvojkolí, celého vozidla a tramvajového kola na zkušebním stavu. V této souvislosti je nejprve dán úvod. Navazuje prehled literatury k tomuto tématu. Tretí kapitola objasnuje úcel práce a jasne vytýká cíle disertacný práce. Následující kapitola podrobne popisuje metody a modely, které jsou použity v této práci. Další kapitoly postupne predstavují prínosy provedených rozboru, shrnutí disertacní práce, seznam literatury a seznam publikací doktoranda.
Odhad stavů a parametrů z dynamické odezvy dvojkolí
Keywords: kontakt kolo-kolejnice; dynamika dvojkolí; filtrování založené na modelu; dynamika kolejových vozidel; Kálmánuv filtr; unscentovaný Kálmánuv filtr; wheel-rail contact; wheelset dynamics; model based filtering; railway vehicle dynamics; Kalman filter; unscented Kalman filter