Masová komunikace a její využití v marketingové komunikaci chemických průmyslových podniků - Lovečková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku masové komunikace a její využití v rámci marketingové komunikace v chemických průmyslových podnicích. Na základě rešerše odborné literatury byl nejprve vymezen pojem masová komunikace včetně jejích specifik a funkcí. Následně byly popsány funkce, klasifikace a druhy masových médií. Poslední část teoretické části práce je soustředěna na specifikaci marketingové komunikace podniku a rámcově je teoreticky vymezeno vyuţití masové komunikace v rámci marketingové komunikace podniku. Navazující praktická část diplomové práce popisuje a shrnuje výsledky primárního kvalitativního výzkumu zaměřeného na zjištění současného využití masové komunikace a masových médií v rámci marketingové komunikace ve třech vybraných podnicích chemického průmyslu v České republice. Výsledky jsou shrnuty formou zpráv z výzkumu v každém ze zkoumaných podniků. Závěrem jsou zjištěné informace diskutovány a jsou formulována doporučení pro zlepšení využívání masové komunikace a masových médií v rámci marketingové komunikace zkoumaných průmyslových podniků.
Mass communication and its use in marketing communications chemical industrial companies
Keywords: mass communication; mass media; marketing communication; advertising; public relations; chemical industrial enterprises; masová komunikace; masová média; marketingová komunikace; reklama; chemické průmyslové podniky