Optimalizace rámu experimentálního systému alternativní SkidCar - Berg, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na optimalizaci konstrukce stávajícího provedení rámu experimentálního systému alternativního SkidCaru. V práci je uvedeno provedení a funkce stávajícího konstrukčního řešení rámu daného systému a stanovení jeho zatížení v provozních podmínkách s aplikací MSC Adams. Dále se zabývá deformačně-napěťovou analýzou s aplikací MKP ve vybraném programovém softwaru a porovnáním výsledků mezi původním a optimalizovaným řešením rámu. Závěrem je zhodnocený přínos optimalizované varianty rámu.
Alternative SkidCar experimental system's chassis optimization
Keywords: alternativní SkidCar; optimalizace rámu; adheze; metoda konečných prvků; alternative SkidCar; chassis optimization; adhesion; Finite Element Method