Elektronická evidence tržeb v praxi podniku - Chemelyukh, Oleksandra (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zabývá zavedením elektronické evidence tržeb v České republice a její implementací v praxi podniků. Poukazuje na problematické oblasti, které elektronická evidence tržeb způsobuje v praxi daňové evidence a účetnictví. Dále se práce věnuje provázanosti elektronické evidence tržeb s dalšími účetními výkazy, především s přiznáním k dani z přidané hodnoty a přiznáním k dani z příjmů právnických a fyzických osob. Cílem práce je charakterizovat výhody a nevýhody zavedení elektronické evidence tržeb z podnikového hlediska a vymezit problémy, se kterými se podnikatelské subjekty mohou setkat.
Electronic sales records in business practice
Keywords: elektronická evidence tržeb; tržby; účetní výkazy; daň z příjmů; daň z přidané hodnoty; daňová evidence; účetnictví; electronic sales records; sales; financial statements; income tax; value added tax; single entry book-keeping; double entry book-keeping