Islámský extremismus a jeho příčiny - Nováková, Edita (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá islámským extremismem a jeho hlavními příčinami. Pozornost je věnována zejména vnímání tohoto jevu arabskými muslimy žijících na území České republiky. Proces vytváření islámských radikalismů je zasazen do kontextu ekonomické krize, politické nestability a do palestinského problému. Práce se též věnuje vztahu muslimů k západní společnosti.
Islamic extremism and its causes
Keywords: EXTREMISMUS; Islám; fundamentalismus; muslimové; Česko