Ekonomické postavení seniorů v ČR - Hromádková, Marie (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na ekonomické postavení seniorů v ČR. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které se s tímto tématem pojí. Dále se práce zabývá postavením seniorů na trhu práce, věnuje se nezaměstnanosti starších osob a také analyzuje míru a strukturu jejich zaměstnanosti. V analytické části práce jsou rozebrány jednotlivé druhy příjmů a výdajů seniorů, je provedena analýza získaných dat se zaměřením na predikci vývoje ekonomické situace seniorů. Na závěr je ekonomická situace seniorů v ČR komparována s vybranými zeměmi EU, kterými jsou Slovensko, Německo a Švédsko.
Economic Position of Seniors in the Czech Republic
Keywords: senioři; příjmy; výdaje; zaměstnanost; ekonomická situace; seniors; income; expenditures; employment; economic position