Pěstounská péče na přechodnou dobu - Pospíšilová, Anna (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na práci pěstounů na přechodnou dobu. Představuje proces, kterým se připravují páry na pěstounskou péči na přechodnou dobu a změnu v rodině, která nastane, když do rodiny přijde pěstounské dítě. Práce se také zaměřuje na genderové role v rodině, které se mohou vyměnit po zapojení se do pěstounské péče na přechodnou dobu a také jak taková událost ovlivní ostatní členy rodiny. Dále jaké mechanismy pomáhají rodině zvládnout předání dítěte a s jakými potížemi se musí členové rodiny vyrovnávat.
Foster care for a temporary period
Keywords: pěstounská péče; pěstounská péče na přechodnou dobu; dítě; rodina; náhradní rodinná péče; biologická rodina; pěstounská rodina; genderové role; foster care; foster care for a temporary period; child; family; foster care; biologicalfamily; fosterfamily; gender role