Delikty mládeže a jejich postih se zaměřením na region Chrudimsko - Beranová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce pojednává o delikvenci mládeže jako patologickém jevu, který se negativním způsobem odráží v životě celé naší společnosti. Kromě popisu z pohledu práva jsou zde uvedeny i aspekty delikventního chování mládeže v kontextu vývoje současné svobodné společnosti. V druhé části je pak problém popisně konkretizován na město Chrudim a region Chrudimsko.
Young peoples deliquency and their sanctions in Chrudims region
Keywords: deliquency; deliquent young people; deliquency behaviour; Criminality; behavioral disorders; educational institutions; mentor; delikvence; predelikvence; delikventní mládež; delikventní chování; Kriminalita; poruchy chování; výchovné ústavy; mentor