Ekonomika sportovních aktivit podporovaných státem - Kittelová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2005)
Obsahem bakalářské práce je problematika financování sportu a sportovních aktivit z veřejných rozpočtů. První část práce je zaměřena na charakteristiku sportu, jeho funkce a pojetí v současné společnosti. Shrnuje postavení sportu ve veřejném sektoru, jeho význam z hlediska ekonomie a uvádí také stručnou organizaci sportovního prostředí v ČR. Ve druhé části je věnována pozornost způsobům financování sportu a tělovýchovy z veřejných rozpočtů na úrovni centrální, krajské a municipální. Jsou zde uvedeny konkrétní příklady financování sportu z vybraného krajského a místního rozpočtu.
The economy of sport activities supported by the government
Keywords: sport; veřejný sektor; sportovní kluby; sportovní zařízení; organizace; financování; Česká Republika; Evropská Unie