Průmyslová práva v současnosti - Činčalová Simona; Jaroslav Pakosta; Zdeněk Brodský (Univerzita Hradec Králové, 2016)
Článek se zabývá současnými průmyslovými právy a způsoby ochrany průmyslového vlastnictví v České republice a reflektuje současné trendy v této oblasti. Je zaměřen na důležitost ochrany výsledků intelektuálních aktivit v dnešním moderním globalizovaném světě. Popisuje proces získávání patentu, průmyslového designu a ochranné známky na národní i mezinárodní úrovni. Článek rovněž zkoumá situaci průmyslově právní ochrany v České republice, odkazuje na aktuální problémy a shrnuje možná řešení.
Current industrial rights
Keywords: Patent; ochranná známka; průmyslový design; průmyslová práva; Smlouva o patentové spolupráci; Patent; trademark; industrial design; industrial rights; Patent Cooperation Treaty