Změny ve vybavení škol na Pardubicku v letech 1880 - 1910 - Šandová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zaměřuje na přehled základního školství na Pardubicku v letech 1880 - 1910.Věnuje se změnám počtu škol, zvyšování počtu tříd, popisuje vybavení škol, se zaměřením na stav školních budov, na vybavenost školních knihoven, na možnosti využívat školní zahradu, hřiště a tělocvičnu. Druhá část se zabývá počty školou povinných dětí, školní docházkou a vytížeností učitelů.
Changes of school equipment in Pardubice region in 1880 - 1910
Keywords: dějiny; České země; školství; české školství; základní školy; Pardubice; Pardubicko