Duše v postmoderní společnosti - Lipanová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Obsahem diplomové práce je problematika současné vyspělé civilizace. Čím je charakteristická postmoderní společnost, jak a kdy se přetransformovala z předchozí moderní, jak ovlivňuje dnešního člověka, jeho psychiku, jednání a prožívání, a jakými způsoby lze čelit negativnímu působení, jež přináší.
Soul in the Postmodern Society
Keywords: postmoderní společnost; psychika; duševní choroby; životní styl; konzumerismus; terapie; postmodern society; psyche; psychical disorders; lifestyle; consumerism; therapy