Studium kinetiky krystalizace kyseliny močové kalorimetrickými metodami - Huczala, Radim (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá kinetikou krystalizace kyseliny močové z vodného routoku v prostředí sodných iontů. Byl zkoumán vliv lithných, draselných a amonných iontů jako potenciálních inhibitorů krystalizace.
Study of crystallization kinetic of uric acid by calorimetric methods
Keywords: Kyselina močová; krystalizace; kalorimetr