Veřejná správa v EU - Plívová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Veřejná správa je součástí života každého z nás. V této bakalářské práci je poukázán její význam, cíle a zásady, ale také problémy, se kterými se stále potýká. Práce srovnává různé evropské systémy veřejné správy. Dále popisuje požadavky, které na moderní veřejnou správu klade Evropská unie a manažerské metody zapojované do procesu modernizace a zefektivnění veřejné správy. V praktické části zjišťuje úroveň vzdělávání úředníků na Městském úřadě ve Vysokém Mýtě.
Public administration in European Union
Keywords: Public Administration; European Union; Right; citizens; officials; legislation; Education; European systems; Management; effectivity; Corruption; Evropská Unie; právo; občané; úředníci; legislativa; Vzdělávání; evropské systémy; Management; efektivita; Korupce; veřejná správa